Capoeira Kıyafeti

 

 

Capoeira’ya ilk başladığınızda normal eşofman ve tshirt giyersiniz. Belli bir süre sonra Beyaz “Abada”yı giydiğinzde heyecanlandığınızı ve hareketlerinizi daha kolay yapabildiğinizi ve daha estetik göründüğünü farkedersiniz.

 

 

 

capoeira kıyafetiCapoeira kıyafetleri gruplara ve eğitmenlerin tercihlerine göre değişebilir ancak en genel kıyafet Grubun logosunu taşıyan ve “Abada” adı verilen eşofman ve tshirttür.

Bu kıyafetin kökeni mestre Bimba’ya dayanır.Mestre Bimba Capoeira içinde saygı, disiplin ve düzeni bir görüntü sunmak için beyaz capoeira kıyafetlerini kullandı. Capoeirayı kötü amaçlar için kullanan sokak serserilerin ve çetelerin üstesinden gelebilmek için bunu yaptı.

Ancak farklı görüşler de mevcut olup, bazı capoeiristalar Capoeira kıyafetlerinin Afrikalı kölelerin mistik dini olan Orixas’ın gelenekleri gereği beyaz olduğunu söyler.

Bazı Angola Gruplarında kıyafet kuralları biraz daha sıkıdır. Bu gibi gruplarda Capoeiristalar tshirtlerini Abadalarının içine sokmak ve ayakkabı giymek zorundadırlar.

Grubunuzun veya eğitmeninizin talep ettiği kıyafet zorunluluklarını öğrenmeniz önemlidir. Ancak söz konusu capoeira kıyafetleri olunca, temin etmek çok zor değildir.

Capoeira Kıyafetleri

Tshirt: Çok değişik model ve renklerde olabilir. genellikle grup logosu veya capoeira ilgili yazı ve resimlerin olduğu tshirtler capoeiristaları daha çok havya soktuğu için daha çok tercih edilir.

Abada: Antrenmanlar, workshoplar ve batizadolarda beyaz Abada giyilir. Sokak gösteri ve aktivilerinde Street Abada veya Malha denilen Rekli Abadalar kullanılır.

Ayakkabı: Grup ve eğitmenin taleplerine göre giyilebilir veya giyilmeyebilir. Ayak sağlığı için doktorlar ayakkabının giyilmesini önerse de bazı capoeiristalar ayakkabiların hareketleri kısıtladığını düşündükleri için giymezler.

Çocuklar için Capoeira Kıyafetleri: Çocuklar için de aynı şeyler geçerli olmakla birlikte onların boylarına göre özel olarak dikilir.

Capoeira kıyafetlerini temin etmen için seçenekleriniz:

Eğitmeninizden: Kurs eğitmeniniz kendi uygun gördüğü kıyafetleri size temin edebilir veya size temin edebilmeniz için yol gösterebilir.

Etkinliklerden: Workshop ve batizado gibi büyük etkinliklerde deşiğik tasarımlarda Capoeira kıyafetleri satılmaktadır.

Online Marketlerden: İnternet üzerinde sipariş verebileceğiniz marketler bulunmaktadır. Kargo ücretlerine ve teslimat koşullarına dikkat edin.